Moxa box 6

Bambubox för 6 moxastavar. Ett lämpligt hjälpmedel för att underlätta moxibustion, det tillåter användning av flera moxastavar samtidigt. En praktisk sil samlar fallande aska inuti boxen. Avsedd för proffs och nybörjare.

Artikelnr: M4D

Skick: Ny produkt

Tillverkare:

Denna produkt finns inte längre i lager

120,00 kr
inkl.

Mer information

Bambubox för moxibustion med 6 hål från Medimas. Boxen underlättar moxibustion och man behöver inte hålla moxastavar i händer. Lämplig för klassiska moxastavar (diameter ca 17 mm). En metallsil placerad längst ner i boxen fångar fallande het aska från glödande moxa.
Tack vare magneter håller locket fast på boxen. Paketet innehåller också ett elastiskt band som hjälper till att fästa boxen på kroppen (två handtag på sidorna underlättar fixering av bandet runt kroppen så att boxen varken rör sig eller faller).

Moxibustion är en gammal kinesisk behandlingsform där man stimulerar akupunkturpunkter med värme. Långvarig stimulering stärker immunförsvaret, tillför vital energi och har många andra positiva effekter, t.ex. hjälper till att lindra depression, kronisk trötthet och smärta. Moxastaven måste tändas före användningen. Vi rekommenderar att släcka moxastaven genom att begränsa lufttillgång (inte med vatten), dvs med hjälp av en moxasläckare som finns i vår butik. Du kan också genomföra moxibustion hemma. Det är dock nödvändigt att känna till de rätta akupunkturpunkterna. Du måste lära känna dem i förväg för att moxibustion ska vara effektivt.
Kontraindikationer: feber, graviditet, menstruation, högt blodtryck, akut inflammation, ökad sköldkörtelaktivitet, allergi mot malurt. Det rekommenderas inte att använda moxa över ansiktet, särskilt inte runt ögonen.

Recensioner

Skriv din recension

10 andra produkter i samma kategori: